Dette er sponsoreret indhold

Coronakrisen, der ramte det meste af verdenen i marts og april måned, har uden tvivl forandret vores måde at rejse på. De mange restriktioner og rejseforbud, der er både imellem landende i EU og i resten af verdenen, har for en stund sat en stopper for de eksotiske rejsemål, som Bali, Filippinerne og Thailand. I stedet er vi mere begrænset til europæiske turistattraktioner, som for eksempel Spanien og Grækenland. Her kan du finde inspiration til din sommer annon 2020.

Staycation – turist i eget land

Staycation er et udtryk, der i den grad er blevet populært i en tid, hvor rejsemulighederne ikke er så mange, som de plejer at være. Og godt hjulpet på vej af regeringens sommerpakke med masser af store rabatter på den offentlige transport, har du næsten ingen undskyldninger for ikke at drage ud i det danske land i din sommerferie. Lad dig inspirere af Danmarks spændende attraktioner herhjemme.

De danske øer

Danmark har masser af spændende øer at byde på, og da du, grundet den nuværende Corona-krise, har mulighed for at hoppe adskillige færgeruter helt gratis, er det oplagt at tage på øhop. Du kan blandt andet besøge:

  • Bornholm
  • Læsø
  • Samsø
  • Anholt
  • Langeland

Bornholm har i mange år, været en af danskernes foretrukne øer. Den danske klippeø byder nemlig på en unik natur, som du ikke finder andre steder i landet. Ligeledes er den smukke ø også kendt for sine solrige sommerdage – hop derfor på cyklen og nyd et stykke røget sild på en af øens mange restauranter.

Apropos unik natur, så kan den lille ø, Anholt, i Kattegat byde på Danmarks eneste ørken. Rejsemulighederne til Anholt er mange, hvor du både kan tage færgen fra Grenå, ligesom du også kan dele en flyver fra nogle af landets mindre lufthavne.

Jylland

Jylland er i år en særlig attraktiv destination, for udover de større jyske byer som Aarhus, Aalborg og Esbjerg, så har Jylland også masser af natur at byde på. Tag for eksempel en kanotur på Gudenåen eller prøv den gamle hjuldamper i Silkeborg, hvor du også har mulighed for at tage turen op til Himmelbjergets ikoniske tårn.

En destination, som sjældent skuffer, er Skagen. På toppen af Danmark mødes danskere fra hele landet nemlig i de varme og solrige uger i sommerferien og nyder af de lokale beværtninger. Hvis du ikke er så meget til store mængder rosé, men i stedet foretrækker en ferie med masser af rå, dansk natur, så har vestkysten masser at byde på.

Du kan for eksempel slå et smut forbi Cold Hawaii i Klitmøller i Thy, hvis du har lyst til en aktiv ferie. Cold Hawaii er et sandt mekka for surfer, hvor lokale har skabt et unikt miljø for surfere. Og med Vesterhavets vilde bølger er du sikret dig rig mulighed for sus i maven.

Husk dine indefrosne feriepenge

Som en del af regeringens genopretningsplan, så har de valgt at udbetale nogle af danskernes indefrosne feriepenge. I første omgang er der tale om 3 ugers indefrosne feriepenge, som du kan se frem til at få udbetalt i efteråret. Med den forsikring er du altså garanteret flere penge imellem hænderne, som du kan forsøde tilværelsen med i din sommerferie.