Vil du opleve de fantastiske fester, mange byer i forskellige lande har at byde på? Tag på en rejse, hvor du kan opleve de lokale fester. Det er helt fantastisk, og det kan sjældent sammenlignes med noget herhjemme.

Der er flere forskellige destinationer at vælge imellem. I dette indlæg får du inspiration til:

  • Karneval i Rio de Janeiro
  • Oktoberfest i München
  • Kinesisk nytår.

Oplev karneval i Rio de Janeiro

Vil du opleve karneval i Rio de Janeiro, går turen til Brasilien. Til karnevallet i Rio de Janeiro er der fuld skrald på farverne. Det er nemlig et karneval, der har fokus på farver og glæde. Når du tager til karneval i Rio de Janeiro, får du en oplevelse ud over det sædvanlige.

Der er parader med folk i smukke fjerdragter med et væld af farver. Der er musik og glæde i gaderne, hvor trommerne spiller en afgørende rolle.

Karnevallet bliver typisk afholdt omkring februar. Derudover er det et karneval, der varer fem dage. I disse fem dage får du en gadefest uden lige. Sambaparaden er især noget, du skal opleve. Det er for mange højdepunktet i løbet af festivallen. Det er derfor helt klart et must-see, hvis du skal til karneval.

Slå dig løs til oktoberfest i München

Vil du ikke alt for langt væk fra de vante rammer, kan du også sagtens tage et smut over grænsen. I Tyskland er de nemlig kendt for deres fantastiske oktoberfester. Nærmere betegnet afholdes oktoberfest i München.

Sjovt nok afholdes oktoberfest ikke længere i oktober, men i stedet i september. Det er for at være sikker på, at der er nogenlunde vejr til festlighederne.

Denne festival fejrer kort sagt øl. På festivalen finder du en masse fantastiske øltelte, hvor du kan smage alverdens øl. Festivalen bliver skudt i gang med, at en øltønde tappes.

Til oktoberfest er det vigtigt med den rigtige påklædning. Her bliver det traditionelle tøj fundet frem. Du vil blandt andet se mænd i lederhosen og tyrolerhat. Skal du med til oktoberfest, er det vigtigt, at du også har det rette tøj. Find tøj til oktoberfest hos www.festli.dk/oktoberfest-tyrolerfest/.

Vær med til at fejre det kinesiske nytår

Vil du til et mere eksotisk rejsemål, skal du helt sikkert tage til Kina. Her holder de et brag af en nytårsfest, du ikke vil gå glip af.

Det kinesiske nytår starter i slutningen af januar og varer hele 15 dage. I denne periode går store dele af Kina i stå. Mange skal nemlig hjem til deres familier for at fejre nytår. Det betyder, at flere fabrikker og lignende lukker ned i denne periode.

For kineserne handler denne fest om at fejre foråret. Deres kalender er nemlig lidt anderledes end den, vi er vant til herhjemme. Kineserne laver en masse skønne parader.

Det særlige ved disse fester og parader er, at der er stor fokus på fyrværkeri. Det er et show uden lige, som du ikke vil gå glip af. Her kan du virkelig få en på opleveren. Det gælder især, hvis du opholder dig i nogle af de store byer i Kina.

Det er klart i storbyerne, du vil få mest ud af at opleve det kinesiske nytår. Det er en folkefest uden lige, som du vil få nogle fantastiske minder fra.