Luffer er en undervurderet type handsker. Ja, du har en noget begrænset finmotorik med luffer på, men til gengæld har du varme fingre. Luffer er ekstra gode på meget kolde dage og til dig, der cykler om vinteren. Luffer kan bruges i mange forskellige sammenhænge, og det er derfor vigtigt at vide, hvornår luffer er det rigtige valg.

Hold fingrene varme i frostvejr

Når det er rigtig koldt udenfor, kan luffer være et godt valg. Luffer isolerer nemlig bedre end almindelige handsker, fordi både håndflade og 4 ud af 5 fingre deler ét “rum” og dermed kan hjælpe med at holde hinanden varme (tommelfingeren må klare sig selv). På den måde kan luffer være en fordel, hvis du har problemer med at holde varmen i fingrene. Luffer kan også være en fordel, hvis du cykler til og fra arbejde. På cyklen er dine fingre nemlig ekstra udsat for den kolde vind, og luffer kan hjælpe med at holde dem varme.

Det er dog ikke alle, der synes, luffer er behagelige at have på. Luffer kan nemlig være meget begrænsende for finmotorikken og dermed gøre det svært at lave præcisionsarbejde. Så hvis du skal lave noget, hvor præcision er afgørende, er luffer måske ikke det bedste valg.

Sådan vælger du luffer

Når du skal vælge luffer, er det vigtigt at tage højde for, hvilke krav du stiller til dem; skal de være vindtætte, vandtætte, åndbare, meget varme eller bare lige beskytte mod den værste blæst? Derudover er det også vigtigt at vælge luffer, der passer til dine hænder. Luffer fås nemlig i mange forskellige størrelser, så det er ikke alle luffer, der vil passe lige godt til alle hænder. Der findes luffer til både herrer og damer, så uanset om du er mand eller kvinde, kan du sagtens finde luffer, der passer dig.