Sommeren byder på et væld af forskellige festivaler i Danmark, og det kan være svært at vælge mellem de mange forskellige tilbud. Dit valg bør afhænge af flere forskellige ting, men først og fremmest er det naturligvis væsentligt, at der kommer noget musik, du gerne vil høre.

Herudover bør du vælge festival på baggrund af din generelle smag og aldersgruppe. Hvis du har svært ved at vælge følger her en række gode bud på festivaler, som egner sig til dig og dine præferencer. Se listen herunder.

#1: Roskilde Festival – for musikelskerne og festaberne

Hvis du er til den ultimative festivalstemning, hvor campingpladsen betyder lige så meget som festivalpladsen, bør du vælge Roskilde Festival. Her vil der med garanti komme musik, du gerne vil høre, da det er den største festival i Danmark. Når du ikke er til koncert, kan du nyde lejrlivet fra din festivalstol, imens du venter på, at festivalpladsen åbner.

Roskilde Festival henvender sig primært til dem, der gerne vil opleve store, internationale musiknavne, og ikke har noget imod, at der bliver festet igennem hele døgnet. Der er dog også mulighed for at komme ned i gear og slappe af, når du ikke er til festival.

#2: Heartland – for madelskerne og de mere sofistikerede

Hvis du er blevet for gammel til at feste døgnet rundt på Roskilde Festival, kan du med fordel tage på Heartland Festival, som er beliggende på Fyn. Her er stemningen noget anderledes, da det ikke handler om dødsdruk, men derimod om gode oplevelser. Du kan både opleve talks, koncerter og fremragende mad, når du er på Heartland.

Her kommer også store internationale musiknavne, men festivalen er ikke i nærheden af at være lige så stor som Roskilde Festival – og de kan i mange tilfælde være en god ting. På Heartland kan du bedre komme ned i gear og rent faktisk nyde musikken, da det primært handler om de gode oplevelser.

#3: NorthSide – for dem, der går efter en god koncertoplevelse

Føler du for at ligge i en lejr omringet af drukglade festivalgæster, som fester gennem hele døgnet, er NorthSide en oplagt mulighed. Her er konceptet noget anderledes, da det udelukkende foregår på festivalpladsen – og der er ikke tilknyttet et campingområde. Du kan derfor overnatte på hotel eller hjemme hos dig selv, hvis du bor i nærheden.

Der kommer mange store navne til NorthSide, og det handler i høj grad om musikken. Festivalen er beliggende i Aarhus, men der kommer mennesker fra hele landet og nyder musikken og de store oplevelser, som venter forude.