Er det tid til at komme på opdagelse rundt i kongeriget Danmark, og opleve nogle af de fantastiske ting, som der kan være en tendens til at overse i sit eget land. Mariagerfjord kommune kan være destinationen til dit næste turist-eventyr i dit eget land.

Eventyr med vikingetema

Hvis der er interesse for de nordiske forfædre vikinger, så er der måske noget værd at undersøge i Hobro. Her er både vikingeborgen Fyrkat og det dertilhørende museum placeret som turistattraktion. Vikingeborgen består af ruinerne fra en cirkelborg, der nu udgør rammerne for et museum med vikingetema. Her kan du finde både håndværkere og krigere, der kan give et indblik i det forældede vikingesamfund. Hvordan de boede, arbejdede og generelt levede deres liv. På den måde er der både en del læring ved museet kombineret med leg. Det danner desuden også rammerne for nogle begivenheder, som du kan deltage i. Derudover er der også en række andre ruiner af vikingeborge i nærområdet, som der måske kan være af interesse.

Verdenskortet og saltcenteret

Verdenskortet er en afbildning af vores klode i en sø også nær Hobro. Her kan du opleve miniudgaven af de forskellige kontinenter med de der tilhørerne bjerge, floder og des lige. Derudover er Saltcenteret også at finde i Mariagerfjord, hvor du kan komme og opleve, hvordan salt opstår og processeres til det, der kan benyttet til madlavning og des lige. Centeret ligger lige ved havnen, som også kan stå til mål for en hyggelig gåtur med flotte omgivelser og beskuelse af de forskellige både, der måtte ligge til havn.

Der er mange ting, at undersøge og udforske i Mariagerfjord Kommune. Du kan blandt andet holde dig opdateret om Mariagerfjord, og se hvad du kan foretage dig i kommunen og dets nærområde. Det kan være der holdes en række begivenheder, som der kunne være af interesse for dig, dine venner eller din familie.