Danmark er et smukt sted. Det er de fleste enige om. Alt det smukke kan du opleve på de mange vandreture, du kan tage på i Danmarks natur eller i Danmarks byer. Det er blevet populært at vandre og gå, og det er let at forstå hvorfor.

At vandre er blevet en trend

Godt hjulpet på vej af coronapandamien og den ekstra tid, som danskerne har fået til rådighed, er det blevet en enorm trend at gå og at vandre. Danskerne har simpelthen fundet ud af at der er mange fordele ved at gå langt. Ud over den oplagte fordel med motion, så giver en vandretur også tid til refleksion samt ikke mindst rigtige gode oplevelser.

Mange muligheder

Der er rigtig mange gode muligheder for at få store oplevelser ved vandreture i Danmark. De store byer byder på mange oplevelser, men du kan også få store naturoplevelser i blandt andet Midtjylland, på Fyns hoved med det fantastiske lys, omkring kulturbyen Brande, og ved at tage den 20 km lange Gendarmstien tæt ved den dansk/tyske grænse. Eller hvad med en vandretur i Silkeborgskovene, i de fantastisk Rebild Bakker eller i Moesgaardskovene ved Aarhus. Mulighederne er ekstrem mange.

Himmelbjerget er noget særligt

Et helt særligt sted i Danmark er Himmelbjerget. På en vandretur til toppen af det kendte højdedrag får du en udsigt som få andre steder i Danmark. Og når du gå af de snørklede stier, kan du lade tankerne falde tilbage på alle de historier, der knytter sig til det kendte top. En vandretur til Himmelbjerget er noget særligt.

På tur i hovedstaden

Det er ikke naturoplevelser, du får ved en vandretur i København. Men Danmarks hovedstad byder til gengæld på så meget andet. Og også andet end de kendte turiststeder. Det er en kæmpe oplevelse at bevæge sig igennem det historiske centrum med alle de smukke bygningerne, der alle har deres egen fortælling. Derefter kan man nyde brokvarterne, der hver især har deres eget særpræg og mange spændende kroge, man bør lægge vejen forbi. Danmarks hovedstad er noget helt specielt.

Amarminoen

Naturoplevelser venter dog ikke så langt fra Københavns centrum. Faktisk er det blot at tage metroen til DR Byen, hvorfra du kan indlede den populære Amarmino. På Amarminoen kommer du igennem den fantastiske Naturpark Amager med det imponerende fugleliv, ud til Kongelunden og til det charmerende Dragør. Altså igennem Københavns grønne baggård, hvor dyrelivet er rigt, og så er der bare dejligt roligt. Den populære Amarmino giver god motion og gode oplevelser.