Du har måske stødt på dem før blandt de andre til- og fra kort i butikkerne eller på forskellige webshops online. De er smarte og nemme at anvende. Manillamærkerne blev oprindeligt lavet af manilahamp, hvorfra de også har fået deres navn. De små naturfarvede mærker er fra fabrikken lavet med et hul i den ene ende, så man nemt kan sætte den fast på pakker eller lignende.

Manillamærkernes historie og formål før i tiden

Da alle pakker og breve skulle sendes før i tiden, gjorde man meget brug af manillamærker for at gøre det tydeligt for fragtmanden, hvor pakken skulle hen. Her kunne man skrive navn på både afsender og modtager samt hvilken adresse, pakken skulle fragtes til og fra. Oprindeligt blev manillamærker fremstillet i en gullig farve. I dag er de typisk lavet af ubleget papirmasse og kan bruges til mange forskellige formål. Manillamærkerne har altid varieret i både kvalitet og pris.

Udfold din kreativitet med manillamærker

Man kan finde manillamærkerne i både træ og karton, og derudover findes de i rigtig mange forskellige farver f.eks. grøn, sort, hvid, rød osv. Manillamærkerne fås både i store og små størrelser, som man kan købe flere steder både online og i butikker rundt omkring. De mange forskellige farver og størrelser på mærkerne gør, at man kan bruge dem til flere formål. Man kan købe ensfarvede manillamærker og selv dekorere dem sammen med ens børn derhjemme. På den måde bliver de meget personlige, og vi kender alle til de små personlige detaljer, som altid er hyggelige at modtage eller give. Den oplagte idé er at bruge mærkerne som til- og fra kort på gaver til enten jul eller fødselsdage. Men har du overvejet, at man også sagtens kan bruge dem som bordkort til jul, eller som prismærker med dit eget logo på, på dine egne hjemmelavede produkter?