Som sommerhusejer har du den mulighed, at du kan udleje dit sommerhus, når du ikke selv bruger det. Det er en god måde at tjene lidt ekstra penge på, hvis dit sommerhus alligevel står tomt nogle gange.

Hvis du har et sommerhus, du overvejer at udleje, kan du her få nogle råd til, hvordan du kommer i gang med det.

Få hjælp til udlejningen af dit sommerhus

Når du gerne vil udleje sommerhus som privatperson, kan det være en stor fordel at kontakte et bureau, der står for at udleje sommerhuse. Hvis du udlejer et sommerhus igennem et bureau, vil de stå for mange af de praktiske ting, der følger med. Du har samtidig en større chance for, at folk vil opdage dit sommerhus og leje det.

Byd dine lejere godt velkommen

Som udlejer vil du gerne give et godt førstehåndsindtryk. Det kan være med til at give folk lyst til at besøge dit sommerhus igen eller at fortælle deres venner og bekendte om det. Du er ikke selv til stede, når nogle lejer dit sommerhus, så i stedet kan du sætte noget chokolade frem til dem, tænde for varmen i god tid, købe en flaske vin eller lægge en lille seddel, hvor du ønsker dem en god ferie. Det er den slags små detaljer, der gør, at din lejer vil føle sig velkommen fra start.

Tjek op på at intet mangler i dit sommerhus

Som lejer er det træls at leje et sommerhus, hvor der er mange nødvendige ting, der mangler. Før du begynder at udleje dit sommerhus, kan det derfor være en god idé at gennemgå huset og vurdere, om der mangler noget. Det kan være, at der er nogle ting, du ikke selv normalt bruger, men som alligevel vil være godt at have liggende.