Er der noget mere fantastisk end de første svømmetag, som man tager, når man har nået sin feriedestination? Det handler i høj grad om at sætte pris på de små ting her i livet så som svømmetag i havet, en smuk badestrand og muligheden for overhovedet at kunne komme ud og udforske verden.

Desværre oplever man flere og flere steder, at smukke strande og havet bliver mere forurenet end nogensinde. Micro plast, lokales mangel på forståelse for håndtering af affald og ikke mindst turisters totale disrespekt for det land, som de besøger, er med til at ødelægge verdenshavene og de ferieparadiser, som vi ellers alle sammen sådan hungrer efter at besøge og glide igennem vandet i.

Kampen for økonomi og velstand

Turisme er big buisness. Lokale bliver taget som gidsler i kampen for kontanter. Store hoteller med sans for masseturisme ødelægger det for de små lokale. Affald hober sig op, og ingen ved, hvor de skal gøre af det. Det er bare nogle af de konflikter og store problemer, som ligger og lurer under overfladen på de fleste turistdestinationer. Vi turister er selv med til at ødelægge udviklingen.

Vi får ikke insisteret nok på, at det skal være den lille lokale, som skal tjene på vores besøg, ligesom vi heller ikke har nogen som helst ide om, hvor alt vores affald bliver af, efter at vi har givet den gas som forbrugere. Det handler om at sige fra. At forstå, at når et sugerør og en billig blød plasticpose bliver stukket os i hånden hos den lokale købmand, så kan vi godt sige nej tak og i stedet bære vores drikkelse i hånden og drikke direkte af flasken eller dåsen.

Tag dit affald med dig

Vi skal ikke langt væk, før problemet med affald i havene og tankegangen omkring affald og natur er helt skør. En tur til middelhavet er nok. I Grækenland er plastickulturen på himmelflugt og nærmest alt, hvad du spiser eller drikker i løbet af din ferie, er serveret med en smule plastic ved siden af.

Derfor handler det om at sige nej. Ligesom det i høj grad handler om at tage dit affald med dig og at få det smidt ordentligt ud. Ser du affald i vandet, når du bader, så tag det med tilbage til skraldespanden. Kun ved en fælles indsats kan vi komme problemet til livs og vække alles opmærksomhed.

At svømme crawl i rent vand

Sker det, får vi igen mulighed for at svømme i det klare blå. At lære at tage de rigtige svømmetag i crawlsvømning og at nyde følelsen af at glide igennem vandet. Vil du gerne læse mere om svømning og lære at svømme rigtig crawl, så kan du læse mere her.