Lystbåde er ikke kun en ting for formuende mennesker – mange ældre borgere vælger at sælge huset og flytte ind i mere beskedne kår for at have penge at smide efter en båd, de kan rejse rundt i såvel på danske som udenlandske farvande. Her i Danmark kan lystbåde dog ikke ligge til kajs hele året rundt, da de tykke islag, der lægger sig på vandet om vinteren, risikerer at ødelægge skrogene.

Transportér båden med en bådtrailer

Af den årsag skal både trækkes op af vandet og stilles an enten på en dedikeret bådplads lige ved din lokale lystbådehavn eller hjemme hos dig selv. Den simple måde at transportere lystbåde over land på er at få en ny bådtrailer, fx en billig Brenderup bådtrailer, du let kan manøvrere med. Nu er det selvfølgelig vigtigt, at traileren faktisk er designet til din slags båd, hvad bl.a. størrelsen gælder.

Find en Brenderup bådtrailer med passende nyttelast

Nyttelasten er én af de ting, du skal se på her. Du kan nemt støve en Brenderup-bådtrailer op med nyttelast på over 1.000 kg designet til både op til 22 fod. Helt generelt – uanset størrelsen – er der nogle ting, en bådtrailer med fordel kan have. Justerbare surringsøjer er ét eksempel på en ting, så du kan hånd om den situation, din båd kræver snilde og alternativ tænkning at surre ordentligt fast.

Bådtraileren skal være modstandsdygtig over for rust

Siden en bådtrailer kommer til at have langvarig kontakt med noget, der har ligget ude i saltvand, så skal bådtrailerens overflade selvfølgelig have høj modstandsdygtighed over for rust. Her kan et varmegalvaniseret chassis med vandtætte lejer klart anbefales. Det er en kedelig situation, du står i, når en bådtrailer pludselig giver efter under bådens vægt, fordi rust har tæret gennem strukturen.

Hør dig ad hos en forhandler af bådtrailere, hvis du ikke ved, hvilken model er den rette.