
I denne artikel kan du læse en stor guide til, hvorfor det er så vigtigt at bruge udenrigsministeriets rejseguide. Det er nemlig ikke for sjov, at den er til stede. Du kan blandt andet læse om følgende i artiklen:
- Brug vejledningerne med fornuft
- Hold selv øje med forhold
- Sikkerhed
- Praktisk information
- En ven på rejsen
- tag kontakt hvis nødvendigt
- Fortæl andre om rejseguiden
- Altid guide lige ved hånden
Så hvis du snart er på vej ud på en stor rejse, så er det en rigtig god idé at læse med her, hvor vi uddyber pointerne.
Brug vejledningerne med fornuft
Udenrigsministeriet har denne rejseguide af en årsag. Den fungerer som hjælp for enormt mange rejsende danskere, og der er altså ingen grund til at slække på den. Selvfølgelig er der forskel på, om man skal til Mallorca eller Brasilien. Derfor skal man også bruge guiden med en form for sund fornuft – hvilket udenrigsministeriet også selv siger.
Det betyder, at man selvfølgelig selv skal bruge sin fornuft. Udenrigsministeriet har lavet guiden som en hjælp, og den opdateres løbende. Men man skal jo selvfølgelig stadig lige overveje, hvad man skal huske, og hvilket fokus man naturligvis bør have.
Hold selv øje med forhold
Du skal altid selv holde øje med forhold, når du rejser. Selvom udenrigsministeriet hjælper dig, skal du selv have kasketten skruet på. hvis du rejser med hovedt under armen, giver det næsten sig selv, at udenrigsministeriet ikke kan gøre det hele for dig.
Rejser du derimod med fornuft, så kan det være en rigtig god supplering at have udenrigsministeriet og dens guide med dig. Det betyder, at du måske er i tvivl, om en bestemt aktivitet er en god idé, og så får du lige hurtigt dannet dig et overblik over situationen. Udenrigsministeriet anbefaler selv, at man henter appen på forhold, måske endda når man planlægger turen. Det kan være fint at vide, hvad der rører sig, og om man skal være opmærksom på bestemte ting.
Omvendt må det også bare siges, at man ikke kan læse sig til alting. Sommetider er man bare nødt til lige at gøre sig nogle erfaringer selv, før man træffer en beslutning. Det er i øvrigt i tråd med udenrigsministeriets, som siger, at det altid er rejserens eget valg i sidste ende.
Sikkerhed
Et af de områder hvor du kan bruge den guide som udenrigsministeriet har lavet, er når det kommer til sikkerhed. Hvis du rejser til et land, hvor sikkerheden er varierende, så er det godt at kende det sidste nye. Det kan faktisk godt være svært, når man befinder sig i et land. Informationerne kommer ikke altid bare væltende, og man skal selv opsøge dem.
Der er det i høj grad praktisk at have udenrigsministeriets hjælp med sig. Sikkerhedsspørgsmål bør altid vægtes meget højt, og man skal aldrig rejse uden omtanke, hvis man kender til sikkerhedsmæssige ustabile situationer.
Netop sikkerhed er da også noget, som udenrigsministeriet har lagt meget stor vægt på i deres udarbejdelse af appen. Der kommer i øvrigt hele tiden ændringer, som passer til den konkrete situation. Det får den betydning, at du ikke skal frygte, at informationerne er forældede.
Praktisk information
Udenrigsministeriet har også lavet en guide, som giver helt almindelig praktisk information. Det behøver ikke nødvendigvis omhandle sikkerhed men også bare praktisk information. Denne information er altså rigtig god at have, før du bestiller din rejse. Derfor bør du besøge udenrigsministeris hjemmeside eller hente appen først.
Her vil du finde information, som er vigtig for dig, før du træffer et valg. Tænk hvis du bookede en rejse, som du slet ikke har lyst til at tage på, efter du har læst guiden. Man skal selvfølgelig omvendt heller ikke lade sig afskrække alt for meget. Der er ingen grund til at sprede frygt, som ikke skal være der.
generelt må det dog siges, at udenrigsministeriet er ret godt med, når det kommer til rigtige informationer. Derfor kan man ret trygt stole på dem, når de kommer med anbefalinger. Samtidig er appen selvfølgelig helt idéel, når man først er afsted.
Opstår der uventede situationer, kan man altid ringe hjem, eller man kan følge med på appen. Det kunne være informationer om, hvad man bør gøre, eller hvem man bør kontakte. Den slags informationer er ret oplagte for udenrigsministeriet, men de er ikke altid logiske, når man selv står der. Derfor er det trygt at have en guide, man altid kan stole på.
Vacciner, hospitaler og forsikringer
I nogle lande er der rigtig meget at holde øje med, når det eksempelvis handler om vacciner. Hold da op, hvor kan man komme galt af sted, hvis man tager til et land, hvor sygdomme er udbredte, og man ikke har undersøgt det inden. Sørg nu for at tjekke op på vaccinekrav eller anbefalinger. Udenrigsministeriet giver altid en guide eller henviser til andre, som kan gøre det.
Det samme gælder, når det kommer til hospitaler. I nogle lande er den slags tip-top og nærmest efter danske standarder. I andre lande er det bare ikke sådan. Derfor skal man være ‘picky’, og man skal have helt styr på sine forsikringer. Det betyder nemlig, at man så kan føle sig mere tryg, hvis uheldet er ude.
Det er samtidig lidt som om, at man bliver mindre ramt, hvis man er godt forsikret. Derfor skal man selvfølgelig bare sørge for at få tegnet noget, som dækker tilstrækkeligt.
En ven på rejsen
Når man rejser sammen med andre, er der typisk en større tryghed. Man er ikke alene, når man kommer ud i uventede situationer. Man kan med andre ord passe lidt mere på hinanden. Udenrigsministeriet har dog også lavet deres guide til dem, som ikke rejser med andre.
Nogle har nemlig brug for at komme ud i verden selv. De har brug for at danne deres egne indtryk – møde deres egne nye venner. Der er masser idé i at rejse på denne måde, men det kræver også, at man kan passe lidt mere på sig selv. Man skal altså være lidt en hård hund, når man rejser ud i den store verden alene.
Med udenrigsministeriets guide har man en ven med sig. Det betyder, at man bare kan tage mobilen op, og så kan man føle, man har en ved sin side, som hjælper. Selvom det kan lyde banalt, når man sidder hjemme i Danmark, så er det for mange afgørende, når de står i situationen.
Tag kontakt hvis nødvendigt
Du skal bruge udenrigsministeriet og deres guide, så længe det overhovedet er muligt. Hver gang du er i tvivl, skal du besøge appen, for måske kan du finde vigtige svar. Udenrigsministeriet har gjort meget for at give svar på en lang række spørgsmål, men selvfølgelig er det ikke muligt at få svar på det hele.
Derfor bør du heller ikke være bange for at tage kontakt, hvis du er i tvivl. Udenrigsministeriet sidder altid klar til at hjælpe, hvis rejsende danskere ringere hjem. Det er ikke så afgørende, hvad det drejer sig om. For nogle er bare store udfordringer for nogle, imens det for andre måske ikke er så slemt. Derfor skal man ikke tvivle, før man ringer op. Udenrigsministeriet vil gerne hjælpe, og de kan med stor sandsynglighed også gøre en forskel for dig.
Fortæl andre om rejseguiden
Det virker lidt banalt at sige, at budskabet skal spredes. Men her har altså at gøre med en rejseapp, som vores udenrigsministerie tager sig af. Det betyder først og fremmest, at den er grundig og seriøs. Derudover betyder det, at der er tale om officielle anbefalinger, som man kan altså godt kan tage at lytte til.
Hvis man kender andre, som snart er på vej ud på en stor rejse, så fortæl dem om appen. Måske har de ikke hørt om den, og de kunne have glæde af den. Det kan også tænkes, at de ikke normalt ville bruge den slags, men at de faktisk lader sig overbevise nu. Hvis man selv har haft en god oplevelse, er det også nemmere at fortælle andre, at de bør gøre det samme.
Altid guiden lige ved hånden (eller i lommen)
Den helt store fordel ved at følge udenrigsministeriet er, at man altid har de officielle retningslinjer ved hånden. Man kan bruge appen på flere måder. Først og fremmest kan man bruge den præventivt. Det vil sige, at man læser op på tingene, før man bestiller, eller som minimum før man tager afsted.
Derudover kan man bruge appen offline eller online, når man er afsted. Det er et kæmpe plus, at man ikke er nødsaget til at tage internet. Det kan nemlig være lidt svært, hvis man befinder sig i et område, hvor det ikke er nemt lige at hoppe ind på udenrigsministeriets hjemmeside.
Mobilen har man dog nok altid med sig uanset. Det betyder, at der ikke er de store ben i lige at hive den frem og tjekke op på tingene. Det er selvfølgelig en stor fordel, hvis tingene ligger der offline. Det giver en større sikkerhed, hvis man eksempelvis er oppe i bjergene eller ude i slummen.