Det er for alvor blevet vinter. Temperaturen føles koldere og koldere og for hver dag, der går, falder mørket tidligere på. Vi kan nemt komme til at drømme os væk til varme og solskin i syden, når vejret herhjemme står på regn, blæst og slud.  Kunne du godt tænke dig at komme ud at rejse, men synes det er svært i en tid som denne? Så længe covid-19 raser kan det nemlig være vanskeligt at planlægge en ferie, fordi man ikke længere kan være sikker på at kunne komme afsted. Du kan derfor med fordel undersøge, om der udbydes nogle afbudsrejser til nogle af de godkendte rejsedestinationer. Derved undgår du også at bruge mange penge på en rejse,  som du måske stadig er i tvivl om, hvorvidt du kan tage på, for der er nemlig ofte en del penge at spare, når man bestiller en afbudsrejse.

Hvad er afbudsrejser?

En afbudsrejse er en rejse, som er blevet bestilt og aflyst igen efterfølgende af den ene eller den anden årsag. Det er oftest både flytransport og hotelophold, der er blevet bestilt, men det hænder også, at det kun er en af delene. Oftest er rejsen bestilt i god tid, mens forhindringen opstår tæt på afrejsedagen. Rejsebureauet og flyselskabet er dermed efterladt med tomme værelser og flysæder, som de gerne vil have fyldt ud. Dog er der ikke nødvendigvis mange, der er fleksible og spontane nok til at planlægge en rejse med så kort varsel, hvorfor afbudsrejser oftest er meget billige. Det gode ved afbudsrejser er blandt andet, at kvaliteten af rejsen ikke forsvinder. Du har samme fly, samme hotel og samme vejr som dem, der betaler dobbelt så meget for rejsen som dig. Selskaberne har bare sat prisen ned for at sikre sig, at der ikke er noget, der går til spilde.

Hvor går turen til?

Udvalget af rejsedestinationer er steget betydeligt de seneste år. Det betyder, at der er endnu flere spændende rejsemål, end der tidligere har været, når du bestiller en afbudsrejse. Det er dog nemmest at finde billige afbudsrejser om sommeren. Mange valfarter eksempelvis til Grækenland og Spanien, hvorfor der næsten altid er daglige afbudsrejser dertil i sommermånederne. Du kan derfor faktisk godt til dels planlægge en afbudsrejse om sommeren, hvor udbuddet er større, hvis du er åben for forskellige rejsedestinationer. En anden fordel ved at bestille en afbudsrejse er, at du kan tjekke vejrudsigten for den næste uges tid og lade det afgøre, hvilken rejsemål, som du vælger. Hvis du eksempelvis havde tænkt dig at rejse til Grækenland, men vejret bliver dårligt, kan du nemt vælge Spanien i stedet for. Der har du en fordel over dem, der bestilte for flere måneder siden.