”At rejse er at leve” lyder det kendte citat, som vores helt egen H.C. Andersen står bag. Måske har du i længere tid gået og overvejet, om det er ved at være tid til at hive en weekend ud af kalenderen og tage på en miniferie eller et skønt weekendophold i det naturskønne Nordsjælland? Her har du nemlig rig mulighed for at få ladet op og tilbringe en hyggelig tid med familien, kæresten eller vennerne.

Desværre kan selv et lille ophold hurtigt munde ud i en dyr retning, og derfor ender det ofte med, at økonomien spænder ben for drømmene. Men der er faktisk mange gode måder du kan udforske det skønne Nordsjælland på helt uden, at du skal op med den helt store pengepung.

Spar penge med en billig overnatning

Først og fremmest handler det om at være ude i god tid og planlægge turen på en måde, så den kan tilpasses dit budget. Det dyreste ved at rejse er ofte overnatningen, og her kan du derfor spare gode penge ved at finde en billig overnatning i Hillerød, der ligger centralt placeret i Nordsjælland:

  • Vær på udkig efter hostels og vandrehjem – her kan du ofte finde noget, der ligger i et langt lavere prisleje end de almindelige hoteller.

  • Gå på kompromis med beliggenheden – finder du et værelse et stykke uden for byen, kan du ofte få det til en god pris. Med bil, cykel eller offentlig transport kan du efterfølgende nemt bevæge dig rundt på resten af din ferie.

Undersøg mulighederne for turistrabatter

I mange kommuner ønsker man at tiltrække flere turister til byen, og det kan derfor godt betale sig at kigge nærmere på, om der er nogle gode rabatter at fiske efter – fx når det kommer til offentlig transport, så du kan komme billigt rundt og udforske både kultur og natur.