Har du planer om at drage afsted på ferie med småbørn, og er du bekymret for, hvordan flyveturen kommer til at forløbe? Du kan trygt flyve med småbørn, men der er alligevel en række ting, du skal have styr på inden flyveturen. Denne guide indeholder de væsentligste råd til, hvordan du kan forberede dig bedst muligt på at flyve med småbørn og dermed få en vellykket flyvetur.

Klæd børnene i komfortabelt og flere lag

Temperaturen i en flyvemaskine kan svinge ualmindeligt meget. Derfor bør du sørge for, at dit barn er klædt på i flere forskellige lag, således at barnets temperatur let kan reguleres ved at tilføje eller fjerne et lag. Løsningen med flere lag er også smart, hvis du har planer om at flyve fra kolde, våde Danmark til et land med tropisk klima. Du bør samtidig sikre, at dit barn er komfortabel under hele flyveturen, og det kan du gøre ved at klæde dit barn i behageligt, blødt tøj fra eksempelvis brandet hummel.

Medbring forskellige typer af snacks

Når sulten indfinder sig hos et barn, bliver barnet sur, på tværs og knap så samarbejdsvillig. For at holde barnet i ro så vidt som muligt, så er snacks altså en rigtig vigtig ting at huske til flyveturen. Det er helt op til dig, hvilke snacks du ønsker at medbringe, men det bør naturligvis være nogle, som du ved, dit barn kan lide.

Medbring barnets yndlingslegetøj og underholdning

Småbørn har også lov til at medbringe en håndbagage på turen, og den kan du med fordel pakke, hvis barnet endnu ikke er i stand til dette.

Du kan lade dig inspirere af følgende idéer til, hvad barnets håndbagage kan indeholde:

  • Yndlingslegetøjet.

  • Favoritbamsen.

  • Bøger.

  • Spil.

  • Papir og farveblyanter.

I dagens Danmark kan en tablet eller en mobiltelefon også være underholdning nok i sig selv.