Der er mange ting at se til, når man skal ud og rejse, og ofte har man også set frem til rejsen i flere måneder. Er det noget, du kan genkende, så kender du stensikkert også til følelsen af, at man har glemt noget – i nogle tilfælde er mavefornemmelsen rigtig og andre gange lyver den. Her kan du blive klogere på, hvordan du bliver 100 % klar til afrejse og pakker alle de nødvendige ting.

Det kan være en god idé at finde en god og rummelig kuffert frem til turen

Hvad end du skal ud på en kort eller længere rejse, kan det være alfa omega at have en god og rummelig kuffert med. På den måde sikrer man, at man har muligheden for at tage souvenirs med hjem, uden de fylder for meget i tasken, mens man samtidigt kan pakke alt det, man behøver.

Pak tingene praktisk sammen

Du kender det sikkert. Du har fundet alle de ting frem, som du skal have med på rejsen, men de kan ikke være i kufferten. Pludseligt skal man være kreativ for at få det hele til at være der. Søg eventuelt på nettet efter gode råd og tips, så du har nemmere ved at få dine ting til at pakke ned i kufferten.

Lav en pakkeliste – det er en kæmpe fordel

Når man skal pakke mange ting, kan man hurtigt komme til at glemme noget, og det kan være en uheldig situation at stå i. Hvis det er en situation, du ønsker at undgå, kan du med fordel lave en pakkeliste. På den måde behøver du ikke at gå med en træls mavefornemmelse i hele afrejseperioden.

Sørg for at kunne dække dine afhængigheder når du er afsted

Om man vil det eller ej, kan man have en eller flere afhængigheder, der kan være svære at kæmpe med og mod, når man er i udlandet. Har du svært ved at rejse uden dine cigaretter, kan du eksempelvis investere i en smart e-cigaret. På den måde kan du rejse med ro i maven, og hvem ved – måske bliver det dit første skridt på vej mod en cigaretfri fremtid.

Find dit pas og dine billetter frem i god tid

Du kender det sikkert. Du er sent ude, og så opdager du, at dit pas er udløbet. Når afrejsen er indenfor de næste par dage, kan man sjældent gøre noget, og man kan derved ikke få lov til at forlade landet lovligt. Sørg altid for at dit pas er gyldigt, og at der er korrekte oplysninger på dine billetter – på den måde kan du kun være sikker på at komme smertefrit igennem afrejsen og hjemrejsen.

Pak kun de nødvendige ting

Når man skal ud og rejse, kan man have en tendens til at fylde kufferten med en masse tøj, og realiteten er måske, at man kun får brugt 1/3 af det. Du bør altså kun pakke det, som du får brug for – resten kan du købe dig til, hvis det bliver nødvendigt.