Rejse

[Denne artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.]

Ferie er skønt. Det er der næppe nogen, der kan være uenige i. Men når ferien byder på rejser eller ophold væk hjemmefra, kan den gode feriestemning godt blive skæmmet en smule ved tanken om at skulle forlade huset. For er ens hjem i sikkerhed, når man rejser hjemmefra? Eller får man besøg fra ubudne gæster, når man er væk hjemmefra i længere tid?

I denne artikel har vi set nærmere på en række tiltag, som du kan foretage for at forbedre sikkerheden i dit hjem, så du kan rejse på ferie uden at skulle bekymre dig om det derhjemme.

Allier dig med dine naboer

Der er ingen tvivl om, at et godt naboskab kan komme dig til gode, når du skal på ferie. For det kan være en rigtig god idé at orientere dine naboer om jeres afrejse, så de kan holde øje med jeres hus, mens I er væk.

Samtidig kan naboen sørge for alle de små foranstaltninger, der gør, at huset ser beboet ud. Bed dem om at smide noget af deres affald i jeres skraldespand. Få dem til at tømme jeres postkasse. Eller bed dem om at tænde sprinkleren i haven engang imellem og slå græsset, så det ser ud som om, haven bliver passet. Du kan også bede dem om at parkere deres bil i jeres indkørsel, så det ser ud som om, der er nogen hjemme på adressen.

Installer et overvågningskamera

Hvis du gerne vil give dit hjem endnu et lag beskyttelse, så bør du helt sikkert installere et overvågningskamera på din grund. Alene synet af et overvågningskamera vil formentlig få de fleste tyve til at tænke sig om 2 gange, inden de bryder ind i jeres hjem. Se mere her, hvis du ønsker at finde de bedste og billigste overvågningskameraer.

Lad jeres hjem se livligt ud

Du behøver ikke gå all in på ”Alene Hjemme”-rekvisitter og placere papfigurer og oppustelige klovne rundt omkring i huset. Men alligevel kan det være en rigtig god idé at sørge for, at huset ser beboet ud. Det kan kun du gøre på mange måder. Og med de mange intelligente løsninger, der findes i dag, er det ingen sag.

Du kan eksempelvis lade en radio eller tv’et være tændt, når I rejser. Du kan også have en timer på lyset indenfor, så det går i gang om aftenen. Det vil uden tvivl gøre, at det ser mere beboet ud.

Få sat alarm på huset

En lidt dyrere løsning kan være at indstallere en alarm i dit hjem. Dermed vil der blive sendt en advarsel til alarmselskabet, hvis der er nogen, der forsøger at bryde ind i dit hjem. Og ofte vil den høje bippen fra alarmen forskrække tyvene, så de forhåbentligt stikker af, inden de er kommet ind i dit hjem.

Der findes flere forskellige typer alarmer på markedet, så det gælder om at finde en, der passer til dine behov. Men vær ikke bange for at undersøge mulighederne og danne dig et overblik, så du kan få den bedste deal.