Rejser er måske typisk noget man som familie eller par planlægger og udvælger sammen. Men hvorfor ikke give en rejse i gave til ham du holder af? Det vil med garanti være en gave og ikke mindst en oplevelse, som han aldrig glemmer. I nedenstående kommer vi med tips og tricks til at planlægge den helt perfekte overraskelses rejse.

Budget og varighed

Først og fremmest bør du starte med at fastlægge de overordnede rammer for rejsen. Hvor mange dages fri kan I holde, og hvor meget kan der findes plads til i budgettet? For at være sikker på, at ham du skal overraske med rejse-gaven rent faktisk kan få fri fra sit arbejde, er det nok en god idé at satse på en varighed ala en forlænget weekend, som måske kun kræver 1 eller max 2 fridage. Dette sætter selvfølgelig også en naturlig begrænsning på rejsens omfang. De færreste ønsker at bruge mere end 3 timer i et fly, for at være væk i 3-4 dage. Heldigvis byder Europa på et væld af både storbyer og badebyer indenfor rimelig afstand fra Danmarks lufthavne. Tilmed kan du ofte være heldig, i hvert fald lidt udenfor sæson, at finde flyrejse med lavprisselskaber til næsten ingen penge. Så skal du egentlig blot bestemme dig for, hvor meget du vil prioritere at spendere på hotel. Skal der rigtig skrues op for romantikken vil det dog være oplagt med et stort og hyggeligt værelse – gerne med både badekar og minibar.

Forslag til storbyer

Som sagt findes der mange spændende storbyer i kort flyafstand fra Danmark. Både Rom, Paris og Venedig er kendt for i sandhed at være romantiske byer, hvor mange forelskede par ligger vejen forbi og beundrer byernes skønhed. Et mere pulserende storbyliv finder du i London, undergrund og rå arkitektur venter i Berlin, mens budgetvenlig gourmet-mad og moderne Øst-europa bare venter på at blive opdaget i Budapest. Hvis du ikke kan vælge mellem storby eller daseferie, kan du få begge dele i Barcelona, som er en af de eneste storbyer i Europa hvor stranden er midt inde i byen. – helt sikkert også et oplagt rejsemål til en lang weekend med ham, du holder af.

Skønne badeferier

Har I en travl hverdag, og trænger I bare til ren afslapning, lunere himmelstrøg og skønne sandstrande, så kan det også sagtens lade sig gøre på en forlænget weekend. Blandt andet Spanien byder på flere oplagte rejsemål såsom Malaga, Valenzia og Palma på Mallorca. På under tre timer kan I også flyve til Sydfrankrigs kyst og nyde kendte feriebyer som Nice, Cannes eller St Tropez. Desuden er ferieøen Malta også kun en godt 3 timers flyvetur væk fra Danmarks grænse, hvor du kan nyde klippestrande og lave priser. Vælg den ferietype, som du vurderer, passer allerbedst til jeres krav og ønsker. Gaven vil med garanti falde i god jord, for hvem elsker ikke at blive overrasket og endda forkælet med en tur til udlandet.