Når du rejser til udlandet, er trafikken nok ikke det første, du tænker på. Men det er faktisk noget, du bør kiggere nærmere på, før du rejser til et andet land. Da du hurtigt kan komme til opleve nye måder at bevæge sig på i trafikken.

Se bare turister i Danmark

Et godt eksempel på at de forskellige trafikregler og traditioner kan forvirre turister, kan du selv se her i Danmark. Det gælder nemlig vores lyskryds.

Mange steder i udlandet er der ikke trafiklys på begge sidder af krydset, kun på siden tættest på bilen. Dette kan forvirre mange turister, når de enten skal dreje til højre eller venstre i et kryds, da de så pludselig møder et rødt lys, der egentlig indikerer, at den modsatte retning ikke må køre.

Men turisterne misforstår det, som at det røde lys gælder for dem, så de pludselig holder stille ude i krydset, hvilket jo ikke er meningen.

Trafiklys overordnet er dog ikke et ukendt fænomen i udlandet. De findes mere eller mindre alle steder. De er vigtige og kan redde mange liv og gøre vores liv en del lettere. Derfor er det også vigtigt, at de virker, og du altid kan se, hvad de viser.

Nogle af de trafiklys, du ser rundt omkring, er lavet af specielt glas som dette, da de skal stå ude i alt slags vejr og derfor holde til meget forskelligt.

3 steder du skal være opmærksom

Præcis som turister skal være opmærksomme i Danmark, er der også steder, du som dansker skal være opmærksom.

Et af de steder er blandt andet i Stor Britannien. Her er den største omvæltning, at du pludselig skal køre i den anden side af vejen. Det er en stor forskel og noget, der kræver tilvænning, da det resulterer i mange forskelle. Det betyder blandt andet, at du skal køre den anden vej rundt i rundkørslen.

Et andet sted er i Italien, specielt i Rom. Her kører folk, hvor de kan få plads, det betyder, at selv om du måske kun føler, der er plads til to biler ved siden af hinanden på vejen, kan de sagtens finde på at danne tre køer. Eller også er der pludselig nogle scootere, der suser forbi dig.

Et tredje sted, du også er nødt til at være opmærksom, når du kører rundt, er i USA. Her er vejene langt større, end du er vant til, og nogle steder vil der være 5 spor ved siden af hinanden.

Oveni det kører de efter miles og ikke kilometer. Men dette er bilen dog også bygget til, så speedometeret passer.

Gælder både som bilist og fodgænger

De fleste af disse eksempler har været i forhold til bilister, men det er også vigtigt at være opmærksom på trafikken som fodgænger. Det kan for eksempel gå rigtig galt, hvis du glemmer, at bilerne kører i den modsatte retning.

Dog er en fordel i udlandet at næsten alle steder, stopper bilerne, så snart du nærmer dig et fodgængerfelt.