Du er måske ved at være planlægge din næste ferie, eller står og skal til at pakke kufferten til din rejse. Pakning af tasken er oftest noget som tager længere tid end forventet, og det er derfor godt at danne sig overblik over, hvad der er smart at medbringe, og hvad du måske ikke får brug for. For at pakningen ikke skal gå hen og blive en træls og uoverskuelig opgave, så vil der komme et par gode bud på, hvad du bør pakke med i tasken. Uanset om du skal holde ferie i Danmark eller udlandet, så gør man sig selv en kæmpe tjeneste ved pakke det helt rigtige indhold, der passer til netop din tur. Det er irriterende at stå og mangle noget på turen, som du ikke kan få fat i, i det pågældende land. Der vil i følgende være gode råd og forslag til, hvad du bør pakke med, til din næste ferie. Husk altid på det ultimative vigtigste, som er en forudsætning for, at du overhovedet kan komme afsted – nemlig de 3p’er – pas, penge og pung.

God underholdning giver gode grin

Uanset hvor du skal hen på ferie, så er det altid en god ide at medbringe en eller anden form for underholdning. Du kan nemt medbringe flere forskellige slags underholdning, der sikrer, at du er dækket godt ind i løbet af ferien. Ideer hertil kunne være en god og spændende bog, eller et magasin, som du nemt kan have med i tasken. Der er næsten altid god tid og ro til at starte på en god bog. Derudover er en sikker vinder et kortspil, som kan bruges i enhver sammenhæng. Du kan lægge din egen kabale, eller udfordre familien i en omgang 500. Kortspil fylder ikke meget, men vil uden tvivl danne rammer for nogle hyggelige timer sammen. Podcast er også et ultimative must-have. Dette har vokset eksplosivt de seneste par år, og der findes et hav af fortællinger, debatprogrammer og dokumentarer, som du helt sikkert vil finde interessante. Derfor er det altid en god ide at huske hovedtelefoner, så du kan lade tankerne flyve frit til en god podcast.

Beskyt dig mod solen

Om du skal holde sommerferie i Danmark eller i ulandet, så skal du, uanset hvad, beskytte dig mod solen. Du bør derfor pakke efter de tre solråd. Det er nogle få men yderst vigtige råd, som du altid bør skrive dig bag øret, når du skal på solferie. Det første råd er at bruge solcreme. Opholder du dig i Danmark, kan du bruge en mindre faktor, end i lande hvor solen er stærkere. De første dage i solen, kan være rigtig hård mod kroppen, så husk derfor altid at smøre dig ind de steder, der ikke er dækker af tøj. Det andet gode råd er at søge skygge mellem kl. 12 og 15, da det er her, solen står højest på himlen. Hermed ikke sagt, du i skyggen ikke skal smøre dig ind i solcreme – selv i skyggen er du udsat for Uv-stråling eller UV-refleksion fra overflader som vand og sand. Det er ikke altid lige nemt at finde skygge, så det er en god ide at medbringe sin egen parasol, eller alternativ en større paraply. Det sidste råd er at bruge solhat, solbriller og tøj der beskytter effektivt mod solens stråler. Dette fylder ikke meget i tasken, men yder en fantastiske beskyttelse under din ferie.

En god nats søvn

Det kan kræve lidt tilvænning at skulle sove et nyt sted – der er andre lyde, nye dufte, forskel i temperaturer, som alt sammen kan få betydning for, hvor godt du sover om natten. Der er dog nogle ting, som du selv kan sørge for. Hvis du skal på campingferie sydpå, backpacker tur til østen, eller til ødegård i Sverige, så er det en rigtig god ide at erhverve dig et myggenet. Det sikrer, at du dels ikke bliver forstyrret om natten, samt at du i løbet af dagen ikke er plaget at konstant kløen. Der findes et hav af myggenet til forskellige formål, der fylder minimalt i tasken. Et myggenet er derfor helt sikkert et must-have at pakke med til din tur! Det kan dog være svært helt at undgå myggestik, og det er derfor altid en god ide, at medbringe en myggestift, der hurtigt lindrer kløen. En anden god ide til god søvn er en sovemaske, der sørger for, at du ikke bliver forstyrret af alt andet lys. En god søvn uden afbrydelser er uundværligt, og sørger for, at du er frisk og veludhvilet i løbet af ferien.