Skal du rejse til De Forenede Arabiske Emirater, er det godt at kende til ambassaden fae, som er repræsentant for Danmark. Den er placeret i Abu Dhabi, og den repræsenterer selvfølgelig Danmark og de danske interesser. Det gælder primært i forskellige politiske forhold.

Skal man rejse til Emiraterne, er det derfor vigtigt at have et kendskab til  ambassaden i fae. Det er godt at vide, hvor fae er placeret, og hvordan man kommer i kontakt. Det kan nemlig betyde, at man så hurtigt kan få løst de problemer, man eventuelt kunne komme ud for. Fae står altid klar til at hjælpe, hvis en dansker har en udfordring i Emiraterne. Det gælder i princippet uanset, om man selv er skyld i problemet.

Et ferieparadis med ristriktioner

Der er ingen tvivl om, at De Forene Arabiske Emirater er lidt af et ferieparadis. Det er et sted, hvor mange danskere nyder deres luksusferier, selvom det kulturelt er meget langt fra Danmark. Derfor er det også vigtigt at kende disse forskelle, som findes i landet. Det er noget, fae også kan hjælpe dig med at blive klog på.

Hvis du eksempelvis kontakter ambassaden i fae, vil de kunne hjælpe med at forstå, hvilke forskelle der er mellem Danmark og Emiraterne. Det er jo en af fae’s absolut vigtigste opgaver at vejlede danskere om den slags. Og der er ingen tvivl om, at forskelle godt kan synes temmelig store.

Det gælder eksempelvis, hvordan man går klædt. Det er bestemt ikke velset at gå klædt, som mange typisk gør det hjemme i Danmark. Det er den slags, du kan spørge fae om. Her kan du måske også blive klogere på, hvor du skal være opmærksom, og hvor det ikke er et problem.

Danskerlisten

Det er altid en god idé at melde sig på danskerlisten, før man rejser ud af landet. Det gælder i princippet uanset, hvor man skal hen. Det er dog nok vigtigere, når man rejser til Emiraterne end til Norge. Det er samtidig vigtigt, fordi fae så har kendskab til, at du er i landet. Det vil give dem forudsætninger for rent faktisk at kunne hjælpe dig.

Når du er meldt på danskerlisten, kan du sammenligne det lidt med, at et barn er skrevet ind i SFO’en. Danmark ved, hvor du er, og det er til din fordel. Samtidig ved fae, hvor du er, og derfor kan de rent faktisk gøre en indsats for dig. Det vil altid være i fae’s største interesse at hjælpe dig bedst muligt i samtlige situationer.

Hvis du har et problem

Kommer du ud for et reelt problem, har du først brug for hjælp fra fae. I Danmark er vi heldigvis så heldige, at vi får rigtig god støtte og hjælp, hvis vi kommer i problemer i udlandet. Fae er en meget velfungerende ambassade i et forholdsvist kompliceret land. Det er dog også et meget velfungerende land på mange områder.

Fae kan eksempelvis hjælpe med en masse rådgivning. Hvis du bliver guidet igennem af fae, går tingene typisk lidt nemmere.