rejser

Planlægger du at rejse til sommer, eller tager du ofte på forretningsrejser? Før du rejser, kan det være en idé at købe nye lamper. Find det billigste lys, der passer til dine behov. Sparer du penge på dit lys, kan du forkæle dig selv mere på rejsen. Klik her for at sammenligne priserne på forskellige lamper til indendørs og udendørs brug samt lyspærer. Læs videre for at finde ud af, hvorfor det er vigtigt at have styr på din boligs lys, før du rejser.

Lys som tyverialarm

Det værste ved at rejse eller tage på ferie er frygten for tyveri. Uanset om du ofte er på forretningsrejser eller kun er væk i en uge, er der risiko for, at nogen opdager en tom bolig og udnytter det. Derfor kan det være en idé med en lampe i vindueskarmen, der tænder af sig selv på et bestemt tidspunkt på eftermiddagen og slukker igen af sig selv om natten. På den måde ser det ud som om, der er aktivitet i huset, og der er mindre risiko for tyveri.

Til de sene hjemkomster

Rejser du meget og kommer hjem på alle tider af døgnet, eller arbejder du sent på kontoret, kan det være smart med et udendørslys. Nogle af disse har sensorer og tænder kun, når der bevægelse, så den sparer på energien og dine penge. Du kan også finde solcellelamper, der optager sollyset om dagen og lyser om aftenen. På den måde sparer du strøm, men lampen er tændt, når du kommer hjem og kan belyse din vej ind i huset.

Til turen

Hvis du skal på campingferie eller anden udendørstur, kan du tage små solarlamper med. Det kan være et bedre alternativ til en skarp lommelygte, der skal rettes et bestemt sted hen, og de virker, selvom der ikke er adgang til strøm. De kan også tages med i sommerhus, hvis der mangler lys på terrassen, når der skal drikkes et glas rødvin om aftenen.

Lys er vigtigt for synet og for humøret. Sørg for at dit lys er i orden, før du tager hjemmefra, og hav en bekymring mindre på din rejse.