Har du tænkt over, hvad det vil få af betydning, når England træder ud af EU med Brexit? Måske skal du rejse til England, eller gør det allerede ofte? Svaret er faktisk, at det ikke ser ud til at få så store konsekvenser. Heldigvis vil der være en masse træk, som gør aftalen fleksibel for europæiske borgere.

Det betyder dog ikke, at det er helt uden omkostninger, at Storbritannien trækker stikket med Brexit. De vigtigste ændringer  ved Brexit kommer til at handle følgende områder:

  • Turisme
  • Handel
  • Priser
  • Sammenhold i Europa
  • Dine rejser til England

I denne artikel vil vi uddybe lidt om, hvordan det får en betydning. Du kan derfor læse med for at få et dybere indblik i, hvad det egentliv vil sige, at England træder ud.

Det betyder det

EU er en union med meget stærke traditioner og enorm historisk betydning. Rødderne kom allerede kort efter 2. verdenskrig, og EF og siden EU har lavet store resultater. Det er i høj grad noget, som har samlet Europa, mere end det har splittet det. Brexit er et kæmpe slag imod netop dette, fordi England er en af de absolut største spillere overhovedet.

England er ikke længere tilfreds i EU-aftalen. Det betyder, at de vil træde ud, så de igen er helt suveræne, når det kommer til forskellige forhold. Det er dog primært økonomisk, at Brexit får en betydning. Det skyldes blandt andet, at England jo fortsat eksempelvis er med i NATO-samarbejdet, som der ikke pilles ved.

Betydning for turisterne

Det ville være naivt at tro, at man som turist ikke kommer til at kunne mærke, at Brexit træder i kræft. Der vil være skærpede omstændigheder, og man vil mærke en øget kontrol. Det betyder i det lavpraktiske, at der med Brexit vil være mere besvær forbundet med turen til England.

Det er dog ikke det hele. Brexit vil også betyde, at man vil kunne mærke ændringer, når man befinder sig i landet. Det kan eksempelvis være på priserne, som vil ændre sig en smule. Det behøver dog ikke udelukkende handle om negative konsekvenser, at Brexit træder i kraft.

Betydning for virksomhederne

Det vil være de færreste virksomheder uden for England, som er glade, når de hører ordet Brexit. Det vil nemlig få en stor betydning for mange lande, som arbejder med England på forskellige områder. Vigtigst er det dog, hvilket aftale England kommer ud med. Hvis de forlader EU med et blidt Brexit, vil betydning være minimal. Det vil betyde, at mange af de samme aftaler bliver beholdt, men at der selvfølgelig vil være nogle justeringer.

Træder Storbritannien derimod ud med et brag, vil det helt sikkert få en anden betydning for virksomhederne. Det vil nemlig sætte priserne på handel op, og måske endda betyde, at England handler mere med, ja, England. Derfor kan Brexit få store konsekvenser, også for danske virksomheder.

Det er i øvrigt tilfælde for mange lande i EU, så det er ikke for sjov, at mange lande ryster på hånden. Tænk nu hvis England træder ud uden en aftale, og man så står og mangler 20 % af den normale eksport eller import. Det er seriøse overvejelser, som mange selvfølgelig frygter en hel del.

Det europæiske sammenhold

Brexit vil også vil betydning for det Europæiske sammenhold. Der er ingen tvivl om, at England vil føle sig mindre som en del af gruppen og mere som en suveræn magt igen. Det kan selvfølgelig være en god følelse, men der kan også forekomme en vis distance mellem landene.

Det er ingen hemmelighed, at der i øjeblikket er et forhold mellem EU-lande, og her vil England altså komme til at stå mere alene. I Storbritannien mener man dog, at man sagtens kan klare den opgave. Brexit vil nemlig være et stort plus, særligt hvis man spørger hos bestemte grupper.

Dine rejser til England

Det er naturligvis svært helt konkret at sige, hvad Brexit får af betydning for din rejse til England. Det kedelige svar vil nok være, at den bliver mindre praktisk og mere besværligt. Derudover vil mange også formode, at det bliver dyrere. Rejserne bliver dyrere, fordi man rejser udenfor EU. Dine afgifter vil generelt også blive dyrere, fordi du ikke er indenfor de normale aftaler. Derfor er det svært at benægte, at Brexit vil få konsekvenser.