Der er ekstremt mange oppustelige SUP boards på markedet, og det kan være en jungle at finde rundt i – især hvis det er første gang, du skal købe et. Det kan derfor være svært, at gennemskue hvilken type oppusteligt SUP board, der passer bedst til dig. På nuværende tidspunkt vil du typisk støde på de samme typer af Stand Up Paddle boards, og vi vil gerne være behjælpelige med, at du finder det rette for dig.

Et af de store spørgsmål er tit, om du enten skal vælge et oppusteligt SUP board eller et hard board. Der er fordele og ulemper ved begge to.

Oppustelig Sup board

De billige SUP boards findes der mange af og de dårlige konstruktioner og materialer halter stadig langt efter, når det kommer til oplevelse, stabilitet og fart. De har tendens til svaj på midten, billige fabrikeret ventiler og i bund og grund hører de fortiden til. Dog er der mange og man skal overveje nøje om man tør, at købe et af de billigt fabrikerede boards, da kvaliteten kan være imponerende dårlig og oplevelsen kortvarig.

Oppustelige boards med udgangspunkt i holdbarhed og kvalitet

Køber man derimod et oppusteligt SUP board i en kvalitets konstruktion, så får man et board som næsten kan give den samme oplevelse som et hardboard. Fart, glid og manøvrehed giver mulighed for uendelige timer på vandet og ture tværs over fjorde og åer. Et oppusteligt sup board skal altid være i en dobbelt lags konstruktion og med en tykkelse på 15 cm. Det er et pejlemærke for dig som køber, når du skal ud at investere i dit første board. Vælg et board fra en anerkendt leverandør, således at du altid kan få efterfølgende service og råd.

Der er rigtig mange fordele som er værd at nævne, hvis du overvejer at købe et oppusteligt board. Vælg et kvalitets board fra starten, så har du et board som kan bruges mange år fremadrettet, hvor du ikke skal bekymre dig om ventiler, finner og stabilitet. Med et oppusteligt board får du nem og hurtig adgang til at transportere boardet fra lejlighed og hus, til strand og vand i løbet af kort tid. De fleste boards kommer i en praktisk taske som er nem at have med og tilmed kan du oftest have din våddragt eller en vest i tasken samtidigt. Udover at være nemme og praktiske at have med at gøre, er oppustelige sup boards også imponerende hårdføre, hvorfor du ikke skal bekymre dig om at bakse med boardet, det kan nemlig godt tåle at blive kastet rundt, grundet den stærke og hårdføre konstruktion. Det betyder at du uden bekymring kan sende børnene på vandet og lade dem hygge sig med udstyret uden at være bekymret for sten, beton eller andet som kan beskadige boardet. Overvej dette hvis du skulle stå med valget mellem et hard board eller oppusteligt, dette er nemt bestemt værd at have med i sine overvejelser. Læs mere om de oppustelige her.

Hardboard

Et hardboard kendetegnes ved den “klassiske” glasfiber konstruktion som du kender fra det almene surf board. De fleste hardboards er lavet i forskellige materialer såsom kevlar, træ, plastik og glasfibervæv dækket med epoxy. Dette gør dem sjove at surfe bølger på og samtidigt er de stabile at stå på. Man skal ikke tage højde for at boardet skal pumpes, men derimod skal man omvendt have en praktisk måde at transportere det på, når man skal have det til vandet. Udfordringen og den skrøbelige del ved de klassiske hardboards, er dog at de er skrøbelig og meget modtagelige over for stød, slag og skarpe sten. Det betyder at boardet skal behandles nænsomt og forsigtigt, hvorfor det sjove for mange går lidt af oplevelsen, når man skal være påpasselig. Et hardboard er dyrt og besværligt at reparere.