Akrylglas, som også er kendt under navnet plexiglas, er en form for glas – bare lavet af plastik. Akrylglas har gode optiske egenskaber, og har en blank overflade. Akrylglas har en fremragende gennemsigtighed og er enormt modstandsdygtig overfor UV-stråling. Alt i alt er akrylglas et fantastisk alternativ til normalt glas, ligegyldigt hvilket byggeprojekt du nu kunne hav gang i. Læs med her, og bliv klogere på hvorfor du skal vælge akrylglas fremfor normalt glas.

Det kan du bruge akrylglas til

Akrylglas kan anvendes på ufatteligt mange måder, men for at gøre et lidt mere overskueligt for dig, kommer her en liste over de mest normale projekter akrylglas kan bruges til:

 • Akrylglas kan bruges som helt normale ruder – f.eks. i vinduer og i døre.

 • Akrylglas kan også bruges som et vindfang til altaner.

 • Akrylglas kan også anvendes som ovenlysvinduer. Dette er ret ideelt, da det jo som sagt er meget modstandsdygtigt over for UV-stråling, og så falmer glasset stort set ikke – det bevarer sin gennemsigtighed i mange år.

 • Det kan også bruges som afskærmning for maskiner.

 • Lidt som før, men du kan også sagtens bruge akrylglas som ruder i din campingvogn.

 • Akrylglas kan også blive brugt til skilte.

 • Sidst men ikke mindst, kan akrylglas blive brugt til solarier. Dette kræver dog en speciel form for akrylglas.

Akrylglas indeholder ikke giftige stoffer der kan være sundhedsskadelige

Du læste rigtigt – akrylglas indeholder nemlig ikke tungmetaller eller andre giftige stoffer. Du skal derfor ikke frygte, at din nye rude er sundhedsskadelig.

Er der flere fordele ved akrylglas fremfor normalt glas?

Ja det er der i den grad! Først og fremmest tåler akrylglasset tilskæring, tryk, slid, øsregn og bagende sol. Det kan også formes med en ganske normal varmepistol. Udover det vejer det ca. kun halvt så meget som normalt glas gør. Dette er i sig selv en kæmpe fordel hvis du har gang i et byggeprojekt – så skåner du din ryg for at bære på alt for tunge materialer. Dog betyder alle disse vidunderlige egenskaber ikke, at akrylglasset er ’unbreakable’. Akrylglasset kan sagtens få revner eller ridser, men – det splintres ikke som normalt glas gør. Dette gør det selvfølgelig helt ideelt til projekter, der har noget med børn at gøre – f.eks. hvis du står og skal bygge et legehus eller andre gør-det-selv-projekter du nu kunne have gang i.

Hvorfor skal jeg vælge akrylglas fremfor normalt glas?

Blandt de mange fordele akrylglas har med sig, kan det være svært at danne sig et overblik. Derfor kommer her en kort liste, så du nemt kan danne dig et overblik over, hvorfor du skal vælge akrylglas fremfor normalt glas til dit byggeprojekt:

 • Meget modstandsdygtig: Tåler silende regn, bagende sol og andre former for slid. Du kan til og med også tilskære akrylglasset, og forme det med en varmepistol.

 • Akrylglas vejer kun ca. halvt så meget som normalt glas gør. Vælg akrylglas og skån din ryg for at bære på mange tunge materialer!

 • Akrylglasset splintres ikke ligesom normalt glas gør, derfor ideelt til byggeprojekter til børn.

 • Indeholder ingen sundhedsskadelige stoffer.